2014. szeptember 24., szerda

Rongyos Gárda emléktúra 2014

A mai modern, individualista világban szinte hihetetlen, hogy egykor szép számmal akadtak lelkes magyar fiatalok, akik nem törődtek bele az igazságtalan trianoni diktátumba, s a kényelmes élet helyett a haza szolgálatában fegyvert ragadtak. Az életüket is föláldozva ők harcolták ki az 1921-es soproni népszavazást, amelynek köszönhetően Sopron városa és további 8 elcsatolt település visszatért Magyarországhoz. 
A Rongyos Gárda más helyszíneken, más igazságtalanul elragadott területekért is harcolt, magyar fiatalok adták a legdrágábbat, ami adható - az életüket - a hazáért. Szégyen, hogy rájuk nem emlékezett sohasem kellőképpen 1921 óta egyetlen magyar kormány sem, szégyen, hogy nincs minden magyar településen legalább egy emléktábla, amely rájuk emlékezik.

Ásotthalmon lesz, ígérem. A kormányok helyett sok éve a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom - önerőből és a Hatvannégy Vármegye Alapítvány támogatásával - rója le tiszteletét a hősök előtt. Úgy vélem, hogy a csatolt 8 perces videó (amely a néhány nappal ezelőtti Sopron-környéki Rongyos Gárda Emléknapról szól) megtekintése a legkevesebb, amellyel érdemes adóznunk a mártírok emlékének.

Forrás: Toroczkai László,Facebook

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése