2013. május 2., csütörtök

A zsidó megszállás folytatódik...Holokauszt, mint összmagyar tragédia + Ki nyeri a zsidóseggnyalási versenyt? FRISSÍTÉS

 

Az elmúlt napok történéseit szedtem össze egy hírbe....

A cikkek többsége a Kuruc.infóról van, de egy hír található az Alfahírról is és a Szentkoronáról is..

Ki nyeri a zsidóseggnyalási versenyt?


Nagy kérdés, ugyanis ahhoz, hogy bármely politikus is a posztján maradhasson a gyarmattá süllyesztett Magyarországon, csontig be kell nyalnia a felvásárlóknak. A verseny ezért meglehetősen kiélezett, és az úgynevezett politikusok egymást félrelökve igyekeznek a zsidó fenekekhez hozzáférni.
Természetesen az orális teljesítmény egy dolog, egy másik az, hogy a hazaáruló „elit” tagjai milyen mértékben vették ki részüket hazánk kiárusításából. Az alábbiakban - pusztán a szóbeli alakításra koncentrálva – közzétenném véleményemet arról, hogy áll jelenleg a roppant izgalmas verseny. Megjegyezném, hogy a holokauszttal kapcsolatos eltúlzott siránkozás és szörnyülködés immár nem lesz elegendő a győzelemhez. Tudják ezt jól az Orbán Viktorhoz hasonló csavaros eszű és gyakorlott nyalakodók. Győzelemre ebben a nagy versenyben immár csakis az számíthat, aki mindenféle áttétel, utalás nélkül, közvetlenül magasztalja az egekig a zsidókat. A gyarmatosítók kegyeiért folytatott küzdelem természetesen egyáltalán nincs lezárva, és további izgalmakat tartogat. Íme, az első hat, pontszerző helyezett:
1. Orbán Viktor miniszterelnök: „Azt magyarázom az embereknek, hogy nekünk tilos a zsidókra, mint veszélyre tekintenünk, inkább tekintsünk rájuk, mint Isten ajándékára.”
2. Németh Sándor, a Hitgyüli „vezető lelkésze”: „A keresztények számára alapvető cél, hogy az Izrael iránti szeretetüket konkrét cselekedetek formájában is kifejezzék.”
3. Fabiny Tamás evangélikus püspök: „Kereszténynek lenni és maradni azt jelenti, hogy vállunkon hordjuk a magyar zsidósággal '33 és '45 között történtek keresztjét, a mulasztás átöröklött terhét”. Ugyancsak Fabiny Tamás evangélikus püspök: „…nekem is, egyházunknak is és minden magyarnak adóznia szükséges a zsidó kultúra előtt.”
4. Bajnai Gordon, a lúdmillás: „A magyarországi zsidóság szellemiségének értékei - a szabadság iránti vágy, a haladásba vetett hit, az emberi méltóság tisztelete és a közösség vállalása - felemelték az egész nemzetet, és az ország történetének egyik legvirágzóbb korszakát eredményezték. Ezek nélkül gyengébb lenne a magyar nemzet.”
5. Káder János „magyar” államfő a Knesszetben: „A holokauszt semmi máshoz nem fogható szenvedéstörténet, a teremtett világ fokozhatatlan tragédiája.”
6. Szarházy Attila MSZP-elnök: „A 100 éve született Raoul Wallenbergre emlékezünk ma. Arra a svéd diplomatára, aki a bevagonírozott zsidóknak is 'életmentő papírokat' osztogatott élete kockáztatásával. Aki felmászott a vagonok tetejére, s onnan - miközben golyózápor zúdult rá - próbálta bejuttatni a dokumentumokat a vagonba a halálra szánt embereknek.”
Jeruzsálem után Magyarországon is lesz siratófal

A kormány óriási felhajtást szervez 2014-re, a holokauszt hetvenedik évfordulójára. Többek között siratófalat építenek Olaszliszkán.Az antiszemitizmus hazájában, azaz Magyarországon óriási a készülődés a holokauszt hetvenedik évfordulójára. A Népszabadság birtokába került dokumentumok szerint grandiózus tervei vannak a kormánynak arra, hogy 2014-ben, a hetvenedik évforduló alkalmából meghirdetett emlékévben méltóképp emlékezzen a holokauszt áldozataira.

Emléknap, emlékhely, emlékbélyeg

A kormány a közelmúltban határozatot fogadott el „a magyarországi holokauszt hetvenedik évfordulójához kapcsolódó megemlékezések és programok megvalósításával összefüggő feladatokról”. Néhány részlet már ebből is kiderül, például az, hogy Radnóti Miklós-emléknappá nyilvánítják november 9-ét (a költő halálának napját), a jelenleg használaton kívüli Józsefvárosi pályaudvar épületében létrehozzák a Holokauszt Gyermekáldozatainak Emlékhelye – Európai Oktatási Központ nevű intézményt, emlékbélyeget bocsátanak ki.

Az emlékév elméletileg 2014. január 27-től, a holokauszt nemzetközi emléknapjától kezdve a következő év január 27-ig tart, gyakorlatilag viszont tovább, hiszen a magyar-izraeli kormányülést 2015-ben tartják.

Holokauszt, mint összmagyar tragédia

Az előterjesztés szerint – annak érdekében, hogy az emlékév minél szélesebb körű hatást fejthessen ki a magyar társadalomban - érdemes arra törekedni, hogy a holokauszt minél inkább nemzeti, összmagyar tragédiaként jelenjen meg, és ne kizárólag a zsidóság tragédiájaként.

A Miniszterelnökségen készült koncepció szerint a következő intézkedésekre számíthatunk: tudományos konferenciák, kiállítások és kulturális rendezvények sorát szervezik majd, az Izraeli Filharmonikusok például a Művészetek Palotájában lépnek fel. Magyar túlélők és magyar – vagy Magyarországhoz kötődő – Világ Igaza-kitüntetettek részvételével világtalálkozót tartanak. Feltárják a deportálások és munkaszolgálat során elhunytakat rejtő tömegsírokat, elsőként a kőszegi Guba-hegyen lévőt – derül ki a Népszabadság információiból.

Augusztus 2-án, a roma holokauszt nemzetközi emléknapján átadják a helyreállított komáromi Csillagerődöt, az Országos Roma Önkormányzat közreműködésével emlékművet állítanak a cigány áldozatoknak.

Holokauszt-leckék a közigazgatásban dolgozóknak

Ahol lehetséges, emléktáblát avatnak az elhurcolt diákok és a gyermekmentő tanárok emlékére. A holokauszttal kapcsolatos ismereteket bevezetik a leendő közigazgatási szakemberek képzésébe a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen. Oktatási programok indulnak diákoknak és pedagógusoknak. Helyreállítják a sárazsadányi Zsidó Kereskedőházat. A sátoraljaújhelyi zsidó temetőben emlékhelyet alakítanak ki Teitelbaum Mózes csodarabbi sírjánál, akiről azt tartja a legenda, hogy megjövendölte Kossuth Lajos nagy államférfivá válását. 2014-ben a Rumbach Sebestyén utcai, a kőszegi és a szabadkai zsinagógát újítják fel, 2015-ben a debrecenit.

Feldmájer Péter, a Mazsihisz elnöke szerint a Józsefvárosi pályaudvaron létrehozandó új intézményre azért van szükség, mert a Páva utcai emlékközpont mára kinőtte a rendelkezésére álló területet: a kutatás egyre nehezebben megoldható feladat a mostani körülmények között.

Siratófal Olaszliszkán

A közép-európai siratófalat a koncepcióban lévő indoklás szerint az egykori zsidó közösség emlékére alakítják ki. Feldmájer Péter hozzátette: a vészkorszak után elhagyatottá vált olaszliszkai zsinagóga állaga folyamatosan romlott, majd az építőköveket is széthordták. Csak egy fal maradt: egy képzőművészeti alkotással kiegészítve ennek felújításával hozzák létre a siratófalat.

Azt, hogy maga a program mennyibe kerül még nem lehet tudni, a kormányhatározat szerint az érintett minisztériumoknak most kell kidolgozniuk a költségvetést.

2013-ban tartotta meg alakuló ülését az Országházban a Magyar Holokauszt-2014 Emlékbizottság, amelynek feladata a magyar zsidóság deportálásának hetvenedik évfordulójáról történő megemlékezés előkészítése.

Lázár szerint elmaradt a bocsánatkérés

A bizottság elnöke, Lázár János Miniszterelnökséget vezető államtitkár köszöntő beszédében azt mondta: a kormány azért hozta létre a testületet, mert kiemelten fontosnak tartja a szembenézést és a bocsánatkérést, amely a kommunista diktatúra alatt elmaradt, az elmúlt huszonkét évben pedig felemásra sikerült.

Mint mondta, az állam felelőssége ebben speciális, hiszen a szörnyű tettek elkövetői között voltak magyarok, de akik elszenvedték, mindannyian magyar honfitársak voltak.

Fiatalok megszólítása a cél

Emlékeztetett arra: a zsidó szervezetek kezdeményezésének hatására döntött a testület létrehozásáról a kormány, a kabinet célja ugyanakkor nem az, hogy kijelölje a bizottság munkáját, azt akarja elérni, hogy civil kezdeményezések sokasága határozza meg a 2014-es megemlékezéseket. A legfontosabb feladatnak a fiatalok megszólítását tartja, de mint mondta, a tudomány világát is inspirálni kívánja a kabinet a múlt feltárásában, a zsidó szervezeteket pedig néhány vidéki, történelmi jelentőségű zsinagóga sorsának rendezésében támogatná.

Az emlékbizottság munkájában részt vesz többek között Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere, Boross Péter volt miniszterelnök, a Nemzeti Emlékhely és Kegyeleti Bizottság elnöke, Pálinkás József, a Magyar Tudományos Akadémia elnöke, több zsidó szervezet vezetője mellett Feldmájer Péter, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségének (Mazsihisz) elnöke, valamint az Egyesült Államok, Izrael, Németország és Ausztria budapesti nagykövete.

Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter azt kérte a bizottságtól, hogy munkája során ne csak a múltra koncentráljon, hanem arra is, hogy a múltból kiindulva hogyan taníthatók a felnövekvő nemzedékek.

Elégedettek a zsidók a kormánnyal

Balog Zoltán arra hívta fel a figyelmet, hogy a nemzeti alaptantervben fontos szerep jut a holokauszt oktatásának, a tananyag kidolgozásában pedig jelentős támogatást nyújtottak a zsidó szervezetek. Jelezte, hogy ebből kiindulva a roma közösség történetének kidolgozásában is támaszkodik a tárca a cigány elit segítségére.

Feldmájer Péter (Mazsihisz) köszönetet mondott a kormánynak azért, hogy kezdeményezésükre létrehozta a bizottságot, mert, mint mondta, a Magyarországon élő mintegy nyolcezer holokauszt-túlélő számára fontos az együttérzés kinyilvánítása. Kirschner Péter, a Magyar Zsidó Kulturális Egyesület elnöke szerint 2014-ben minden településnek természetes módon kell múltja felé fordulnia. Arra is felhívta a figyelmet, hogy a deportálások a mai határainkon túl is zajlottak. Szabó György, a Magyar Zsidó Örökség Közalapítvány elnöke jelentősnek minősítette azokat a lépéseket, amelyeket a kormány tett a zsidóság irányába.

Mindenki elkötelezett

Ilan Mor izraeli nagykövet hangsúlyozta elkötelezettségét a bizottság munkája iránt, és közölte, országa kutató intézete is készen áll a magyar kormány munkájának segítésére. Eleni Tsakopoulos Kounalakis, az Egyesült Államok nagykövete is elismerését fejezte ki a kormánynak és aktív részvételt ígért a bizottság munkájában, Michael Zimmermann, Ausztria nagykövete pedig a nemzetközi együttműködés szerepét hangsúlyozta a holokauszt feltárásában és az emlékezésben.Hiába nyalt be Orbán prosztatáig, "Isten ajándékainak" ez sem elég

Magyarország miniszterelnöke felbosszantotta a Zsidó Világkongresszus résztvevőit, ugyanis konkrét intézkedések helyett megpróbálta az antiszemitizmus problémáját elbagatellizálni, miközben Budapest utcáin szélsőjobboldaliak tüntettek - írja a Der Spiegel online kiadásában Keno Verseck, a magyarul is jól beszélő, magyarországi témákkal előszeretettel foglalkozó szerző.
A Spiegel Online "Zsidó Világkongresszus: Orbán elbagatellizálta beszédében az antiszemitizmust" című cikkében megszólal Vadas Vera, aki egy nappal a bergen-belseni tábor "felszabadítása" után született 1945 májusában. Vadas Budapesten nőtt fel, és 1998-ban megalapította a Zsidó Nyári Fesztivált. Elmondása szerint mindig nyíltan büszke volt zsidó származására, és ezzel soha nem volt problémája Magyaországon. Egy pár éve azonban "kellemetlen alapérzése" van a "növekvő zsidóellenesség" miatt. "Veszélyben nem vagyunk, de felháborító, hogy mennyire messze jutott az ország az antiszemitizmussal kapcsolatban" - mondja.
Egy 17 százalékos szélsőjobboldali párt, egy kormánytöbbség, melyben a cigányellenes és antiszemita törekvések szalonképesek, egy kormányfő, aki hetente Európa-ellenes és nacionalista beszédeket tart - ezeknek a tényeknek a tudatában a mintegy 100 ezer magyarországi zsidó többsége hasonlóan érez, mint Vadas Vera - írja Verseck. "És ennek tudatában ülésezik jelenleg a Zsidó Világkongresszus (WJC) Budapesten, az antiszemitizmus és rasszizmus elleni jelzésként" - teszi hozzá.
Normál esteben minden Zsidó Világkongresszus megnyitóján üdvözlő beszédet mond a vendéglátó ország kormányfője. A magyar kormányfőtől a kongresszus résztvevői ezúttal többet vártak: egy félreérthetetlen jelet az antiszemitizmus, a szélsőjobboldallal való összekacsintás ellen - írja a szerző, aki megemlíti a WJC elnökének, Ronald S. Laudernek erős kritikáját Orbánnal kapcsolatban, miszerint a magyar kormányfő elvesztette politikai iránytűjét. A vasárnap esti ünnepélyes megnyitó alatt Lauder békülékenyebb hangot ütött meg. "A magyarországi zsidóknak szüksége van önre, hogy megüzenje az egész országnak: az intolerancia nem elfogadható" - intézte szavait Orbánhoz a WJC elnöke.
Orbán Viktor beszédét nagyon várták a résztvevők, de nem következett be fordulat: Orbán ugyanúgy, mint sokszor máskor, kinyilvánította, hogy az antiszemitizmus elfogadhatatlan az országban és a kormány zéró toleranciával viseltetik a gyűlölet ellen, ugyanakkor a szerinte igazságtalan, Magyarországról szóló kritikákra is panaszkodott, kiemelve: más országokkal ellentétben náluk nem támadnak meg zsinagógákat, valamint a kormány antiszemitizmus-ellenes intézkedéssorozatot hajtott végre, és azon van, hogy a "holokauszt borzalmai" soha ne merüljenek feledésbe.
A beszédet követő taps a Der Spiegel szerint visszafogott volt, sokan csalódottak voltak. "Sokkal többet reméltem" - mondta a németországi zsidók központi tanácsának elnöke, Dieter Graumann a Spiegel online-nak. A Zsidó Világkongresszus hiányolta a "konkrét, szélsőjobboldal-ellenes intézkedésjavaslatokat". Sok magyar-zsidó megfigyelő is csalódott, "komédiának" tartva a beszédet.
(Der Spiegel - HVG nyomán)

"Szigorúbban büntessék az antiszemita támadásokat, a tanterv része legyen a vezeklés!"


A magyarországi zsidók nagyobb biztonságban éreznék magukat, ha szigorúbban büntetnék az antiszemita támadásokat, és ha az iskolai tanterveknek is része lenne az "antiszemitizmus elítélése" – mondta az izraeli kormányt képviselő Szilvan Salom energia – és vízügyi miniszter vasárnap Budapesten a Zsidó Világkongresszus (WJC) közgyűlésének nyitó napján.

Szilvan Salom (balra) jól ismeri már Orbánt
A miniszter leszögezte: antiszemita cselekedet az, hogy a Jobbik egyik képviselője a zsidó származású köztisztviselők "listázását" követelte. Szilvan Salom szerint nem lehet kifogás az, hogy a Jobbik hatalmát a gazdasági válság erősítette meg. "Magyarországnak garantálnia kell állampolgárai biztonságát, beleértve a zsidókat is" – mondta.
Méltatta Orbán Viktor néhány perccel korábban elhangzott szavait az antiszemitizmussal szembeni zéró toleranciát illetően, de hozzátette, sok még a tennivaló, és fontos lenne, ha az egész magyar kormány kifejezné a kormányfő által megfogalmazott álláspontot, és a gyakorlatba is átültetnék a tervezett intézkedéseket.
Szilvan Salom – aki 2001 és 2006, illetve 2009 és 2013 között miniszterelnök-helyettes, valamint 2003 és 2006 között külügyminiszter volt az izraeli kormányban – elismerően szólt a magyar-izraeli együttműködésről a mezőgazdaság, a kultúra és a kutatás-fejlesztés terén. Reményét fejezte ki, hogy a szoros kapcsolatok a jövőben is fennmaradnak és tovább virágzanak, bármennyire is szeretné a Jobbik ezt háttérbe szorítani és megszüntetni.
Az izraeli miniszter úgy vélte: a Jobbik egy tőről fakad az osztrák, a francia és a görög szélsőjobboldali pártokkal. "Mindannyian tagadják a holokausztot és pártolják az idegengyűlöletet a saját országukban" – mondta. A miniszter éppen emiatt kezdeményezte évekkel ezelőtt az ENSZ-ben, hogy jelöljenek ki egy nemzetközi holokauszt-napot, amelyet 2005 óta január 27-én tartanak.
Szilvan Salom beszédében felkérte Orbán Viktort: támogassa Izrael azon törekvését, hogy a Hezbollah libanoni szervezet kerüljön fel a terrorista csoportok listájára.
A miniszter végül kitért arra is, hogy Izraelben jelentős magyar közösség él és sok magyar származású ember magas pozíciókat tölt be az országban. Megemlítette Tomi Lapid néhai újságíró-politikus, egykori miniszterelnök-helyettes fiát, Jair Lapidot, aki az új izraeli kormányban pénzügyminiszter lett. Az Izraelben élő "magyaroknak" "erős érzéseik" vannak Magyarország iránt és "Izrael azt szeretné", hogy a magyarországi zsidók is hasonlóan érezzenek Izrael iránt – mondta Salom.
(Mazsihisz nyomán)

Orbán: Hálát adunk Istennek a zsidó közösség megmaradása miatt


A magyarországi zsidóság felértékelődését jelzi, hogy Budapesten szervezik a Zsidó Világkongresszust - mondta el a lényegre törő igazságot a Híradónak a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségének ügyvezető igazgatója a háromnapos rendezvény megnyitója előtt. A pufajkás zsidó Zoltai Gusztáv úgy fogalmazott: a világban túlértékelik a magyarországi antiszemitizmust, amelynek a csökkentésére "mindent megtesz a kormány", a magyar parlamentben azonban vannak "nyíltan antiszemita" kijelentések.

Háttal a nemzetnek: Hegedűs Zsuzsa, Orbán Viktor és Lázár János a WJC megnyitóján
A szokásosnál is több volt a turista és a rendőr a Dohány utcai zsinagógánál a világkongresszus előtt. Egyenruhások és civilek is figyelik a környéket, ahová folyamatosan érkeznek a vendégek. A belvárosban le van zárva a Duna-korzó annál a szállodánál, amelyben a Zsidó Világkongresszus háromnapos tanácskozását tartják. 100 országból mintegy 500 résztvevő érkezett a rendezvényre.
A megnyitó előtt a Mazsihisz ügyvezető igazgatója a Híradónak azt mondta: a rendezvény a "szolidaritást fejezi ki" a magyarországi zsidóság felé az "antiszemita megnyilvánulások" miatt. A probléma az, hogy a parlamentben nyílt antiszemita megjegyzések és kijelentések vannak - nyilatkozta Zoltai Gusztáv, aki szerint tény az is, hogy külföldről gyakran erősebbnek tűnnek ezek a jelenségek, mint ahogy ők megélik.
Orbán Viktor pénteken, a Jediót Ahronót című izraeli lapnak adott nyilatkozatában visszautasította azokat az állításokat, amelyek szerint Magyarország antiszemita ország lenne. Azt mondta: a kormány zéró toleranciát hirdetett meg az antiszemitizmussal szemben, és a magyar parlament olyan törvényeket hozott, amelyek alapján az "uszítás" és a "holokauszt-tagadás" bűncselekménynek számít.
A kormány örül a Zsidó Világkongresszus budapesti tanácskozásának - írta a héten Martonyi János külügyminiszter a Frankfurter Allgemeine Zeitung vendégrovatában. A külügyminiszter úgy fogalmazott: fontos, hogy „vezető személyiségek minden lehetséges országból" személyesen tapasztalják meg, milyen helyzetben van a magyarországi zsidó közösség, és ellenőrizhetik, vajon helytállóak-e az egyes lapokban megjelenő általánosító megállapítások. Közép-Európában a legnagyobb, világszerte pedig a harmadik legnagyobb zsidó közösség él Magyarországon: saját becsléseik szerint mintegy százezer ember.
Frissítés: Orbán szerint a zsidók az elmúlt években többször is kiálltak a magyarok mellett
A rendezvényen Orbán Viktor beszédet mondott, de jelen van Gyurcsány Ferenc és Bajnai Gordon volt miniszterelnökök, Fónagy László fideszes, Schiffer András LMP-s, és Mesterházy Attila szocialista politikusok, vagyis a már tényleg megszokottá vált nagykoalíció.
Zsidók és nem zsidók csak összefogva érhetik el, hogy soha ne térhessen vissza a zsidóellenesség sötét korszaka - mondta Feldmájer Péter, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségének (Mazsihisz) elnöke vasárnap a Zsidó Világkongresszus (WJC) budapesti közgyűlésének megnyitóján.
Feldmájer Péter beszédében emlékeztetett arra, hogy Magyarországhoz kötődik az Izrael állam alapítását megtervező Hertzl Tivadar, de közben a magyarok többsége a két világháború közötti zsidótörvények pártján állt. Emlékeztetett arra, hogy Horthy Miklós zsidók százezreinek a haláláért felelős (pont a zsidómentő Horthyt tudta példaként felhozni? - a szerk.), de arra is, hogy közben magyarok százai-ezrei mentették a zsidókat.
A rendszerváltás után a zsidó közösségek megerősödtek Magyarországon, mondta, az ország az elsők között jelölt ki holokauszt-emléknapot, a kormány kiáll Izrael állam és a zsidó vallási jogok mellett - szögezte le Feldmájer, de azt is mondta: "Önök egy olyan országba érkeztek, ahol (...) idős főrabbit támadnak meg az utcán, ahol a fasisztákat éltetik, ahol a bíróság a gyilkosokat állítja példaképül az ifjúság elé, lelkes antiszemitákról neveznek el tereket és utcákat, a magyar nácik udvari költőinek műveit a nemzeti alaptanterv részévé tették".
Az "antiszemita csőcselék" megjelenése dacára Feldmájer ragyogó jövőt lát, szerinte a zsidóknak és a nem zsidóknak össze kell fogniuk, mert a magyarországi zsidó társadalmat ismét fenyegetik "a középkorból és a holokauszt idejéből itt maradt ordas eszmék és tettek".
Orbán megköszönte a zsidóknak, hogy az elmúlt években "többször kiálltak a magyarok mellett"
Orbán Viktor kormányfő is beszédet mondott a Zsidó Világkongresszus 14. budapesti plenáris közgyűlésén. Azt mondta: a gonosz diadalához az kell, hogy a jók tétlenek maradjanak, hát kérem önöket, vigyék hírül, hogy a magyarok nem tétlenek. "Isten hozta önöket Magyarországon!" - mondta a kongresszus résztvevőinek.
Örömmel köszöntöm Önöket Magyarország és a magyar emberek nevében Budapesten - váltott magyarra Orbán Viktor, üdvözölve azokat is, akik "hazajöttek", mert itt vannak a családi gyökereik. Érezzék jól magukat és leljék kedvüket a csodálatos fővárosunkban - mondta.
Ha úgy érzik, hogy az antiszemitizmus miatt kellett Budapestre jönni, jól tették, hiszen mindenkire szükség van a gyűlölet visszaszorításához - mondta, majd olyan antiszemita támadásokra mondott példát, amelyek Magyarországon nem szoktak történni.
A történelem megtanított a magyarokat arra, hogy időben fel kell ismerni az antiszemitizmust, megtörten hajtunk fejet az áldozatok emléke előtt, és hálát adunk Istennek a magyaországi zsidó közösség megmaradása miatt - mondta. Megtanultuk, hogy az antiszemitizmus nem természeti csapás, hanem emberek műve. Az antiszemitizmus Európában és Magyarországon is emelkedik, mondta, szerinte az európai válságkezelés kudarca miatt nő a kiábrándultság, és ez áll a dolog mögött, de világossá kell tenni, hogy ez tűrhetetlen.
A világot a jó és a rossz mozgatja. Amikor a jók akarata érvényesült, akkor a magyarok és zsidók békében éltek együtt, és az állam megvédte polgárait. Az antiszemitizmus a keresztényeket is fenyegeti, magyarok, keresztények is követtek el súlyos bűnöket - mondta Orbán, aki a jó keresztények által akar jó példát nyújtani, szerinte ezt biztosítja a Fidesz alkotmánya.
Orbán felsorolta, hogy a parlament mit tett az antiszemitizmus ellen: holokauszt-emléknapot, Wallanberg-emlékévet rendezett, betiltotta a "félkatonai" szervezeteket.
A mi nemzedékünk a szabadságharcosok nemzedéke, azért döntöttük meg a kommunizmust, hogy mindenki szabadon élhessen, nem fogjuk engedni, hogy bárkit ebben az országban emberi méltóságában megsértsenek - mondta a legnagyobb "szabadságharcos".
Orbán köszönetet mondott a magyarországi és a világ zsidóságának, akik az elmúlt években" többször kiálltak a magyarok mellett", példaként többek között Tom Lapidot említette, aki a vajdasági magyarverések ellen szólalt fel.
Tudjuk, hogy a gonosz diadalához az kell, hogy a jók tétlenek maradjanak, hát kérem önöket, vigyék hírül, hogy a magyarok nem tétlenek, Isten hozta önöket Magyarországon! - zárta beszédét a miniszterelnök.
2. frissítés: A Zsidó Világkongresszus elnökét "egy bizonyos parlamenti párt", a Jobbik "aggasztja" leginkább
A magyarországi zsidók azt várják Orbán Viktor kormányfőtől, hogy tegyen határozott lépéseket, és tegye egyértelművé az egész magyar lakosság számára, hogy "nem tűri az intoleranciát" - mondta Ronald S. Lauder, a Zsidó Világkongresszus (WJC) elnöke vasárnap Budapesten, a szervezet közgyűlését megnyitó vacsora után.
A WJC elnöke elmondta: "egy bizonyos parlamenti párt", a Jobbik aggasztja leginkább. "Antiszemitizmusával és a romák elleni gyűlölködésével a Jobbik besározza Magyarország jó hírét" - fogalmazott.
Ronald S. Lauder megköszönte Orbán Viktornak, hogy részt vesz a WJC közgyűlésének megnyitóján, és arra kérte a magyar kormányfőt, tegyen határozott lépéseket az intolerancia elleni küzdelemben.
(Híradó - HVG - MTI nyomán)
3. frissítés: WJC-jelentés: Orbán nem beszélt eleget az antiszemitizmusról, nem határolódott el a Jobbiktól, a "baj valódi gyökerétől"
Hiába vetett be Orbán minden zsidóbarát praktikát, a kiválasztottak elégedetlenek maradtak. Alig fejezte be dagályos beszédét a magyarországi miniszterelnök a világkongresszus nyitóünnepségén, a WJC honlapján már meg is jelent a lesújtó jelentés - tájékoztatta portálunkat egyik olvasónk.
"A miniszterelnök nem konfrontálódott a baj valódi gyökerével: a fenyegetéssel, amelyet általánosságban az antiszemiták, konkrétan pedig a szélsőjobboldali Jobbik léte jelent. Sajnáljuk, hogy Orbán úr az országban történt közelmúltbeli antiszemita vagy rasszista esetek egyikéről sem beszélt, és hogy arról sem nyugtatott meg bennünket kielégítően, hogy kormánya és a jobboldali szélsőségesek között éles határvonalat húzott... ...A helyzetet ezután is folyamatosan értékelni fogjuk" - summázta az ismétlésre utasított Orbán Viktor szóbeli érettségi vizsgájának minősítését az "örömmel fogadott" vendég, a Világ Zsidó Kongresszusa (ez a World Jewish Congress név jelentése - nem pedig "Zsidó Világkongresszus", ami a még sokatmondóbban rövidíthető "Jewish World Cogress" volna - ennyit megérdemelnek az "antiszemantizmus" ellenségei) vezetése által kiadott jelentés.
"Ad sacrum progredere" - foglalhatnánk össze még rövidebben - , "ad coccygem non sat". Ennél már csak édes anyanyelvünk tömörebb: "egészen a keresztcsontig"!
[A latin mondat pontos jelentése: "Ne csak a farokcsontig, a keresztcsontig előre!"]


További részletek: http://kuruc.info/r/2/111723/#ixzz2SXE9Bbq2
Tortával ünnepelt a felvásárlók nagykövete: 100%-os töltöttséggel érkeznek Judapestre a Jumbo Jetek Tel-Avivból
A Boeing 747-400-as típusával teljesíti keddi Budapest-Tel Aviv járatát nyolc héten keresztül az izraeli El Al légitársaság, az első Jumbo Jet délelőtt landolt a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren

Váradi János, az El Al magyarországi igazgatója azt mondta, a négyszáz férőhelyes gép kedden közel teltházzal közlekedett, és a többi járatra is nagyon nehéz már jegyet venni, a töltöttségi adat közel száz százalék. A járatokkal általában izraeli turistacsoportok érkeznek Magyarországra, de magyar turisták és üzleti utazók is igénybe veszik. A nagyobb gép beállítását a Magyarország és Izrael közötti turizmus fellendülése indokolja - tette hozzá.


Ilian Mor, Izrael magyarországi nagykövete a gép landolást követően a repülőtéren elmondta, a járaton izraeli turisták utaznak, ők egyhetes szabadságukat töltik Budapesten. Ez is jelzi, hogy a magyar főváros attraktív célpontja az izraeli turizmusnak. Ők tisztelettel, és barátsággal érkeznek a magyarokhoz, és ezek a látogatások nagy támogatást jelentenek a magyar turizmusnak és gazdaságnak is - mondta (tehát még nekünk kellene hálásnak lennünk - a szerk.)


Jelenleg Izraelből több turista érkezik Magyarországra, mint ahány innen megy oda, de a cél az, hogy ezt megfordítsák. A nagykövet szeretné, ha minél több magyar turista érkezzen Izraelbe, mert az ország vonzó célpont, "modern, virágzó társadalommal". A két ország közötti kapcsolatokat erősíteni kell, mert rendkívüli kapcsolata van Magyarországnak Izraellel az itt élő zsidó diaszpóra miatt is - mondta.Izraelben magyarul is beszélő fiatalokat toboroznak különleges magyarországi állás betöltésére

Izraelben és a nemzetközi zsidó szervezetek által kiadott éves összegezésekben, időszerű jelentésekben rendszeresen azzal riogatnak, hogy Magyarországon az egyre fokozódó antiszemitizmus miatt a zsidók már az utcára sem mernek kimenni. Most mégis azt olvassuk, hogy az izraeli fiatalok életének élményéhez vezető úton az első lépés itt, - a zsidógyűlölő - Magyarországon kezdődikMartonyi az FAZ-ben: A kormány örül a Zsidó Világkongresszusnak, de "sajnos antiszemiták is vannak"


A kormány örül annak, hogy a Zsidó Világkongresszus (World Jewish Congress - WJC) Budapesten tartja tanácskozását, mert így a szervezet tagjai személyes tapasztalatok alapján alkothatnak véleményt arról, hogy megalapozottak-e a Magyarországgal kapcsolatos aggodalmak - fejtette ki Martonyi János külügyminiszter a Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) című német lapban csütörtökön megjelent vendégkommentárjában.

Martonyi János kiemelte: a magyarországi zsidó közösség az egyik legnagyobb Európában, és mindig is fontos szerepe volt a közéletben, jelenleg pedig "a zsidó vallási és kulturális élet reneszánszát éljük, mindenekelőtt Budapesten". Ugyanakkor "sajnos antiszemiták is vannak", köztük olyanok, akik "az utcán hirdetik botrányos nézeteiket", így érthető, hogy a legnagyobb nemzetközi zsidó szervezet elnöke Magyarországgal foglalkozik.

A külügyminiszter kiemelte: egyetlen egy antiszemita, rasszista indíttatású cselekmény vagy megnyilvánulás is túl sok. Az Orbán-kormány éppen ezért gondoskodott arról jogszabályi úton, hogy "a szélsőjobb egyenruhás alakulatai ne masírozhassanak, és ne kelthessenek félelmet akadálytalanul". Továbbá az alaptörvény "sokat bírált" negyedik módosítása bővíti a rasszista és antiszemita megnyilvánulások elleni jogi fellépés lehetőségeit. Nem is véletlen, hogy a zsidó közösség üdvözölte ezt a jogszabályt - írta Martonyi János.

Május elseje: Előbújtak a vöröscsillagosok

Az MSZP és a Munkáspárt május elsejei vöröscsillagos felvonulást tartott Pécsett, amelyen jelen van többek közt Tóth Bertalan szoci képviselő is. A felvonulókkal szemben helyi IT-sek molinókat hoztak, melyen a kommunizmus rémtetteire hívták fel a figyelmet. Jelen volt még rádiónk munkatársa is. A toleráns internacionalisták a csendesen demonstráló fiatalokat lökdösni kezdték, majd igyekeztek kitépni a kezükből a molinókat. A rendőrök nagy nehezen, külön kérésre, közbeléptek: igazoltatták mindkét félt. Előállítás nem történt. Majd néhány perccel később az önkényuralmi jelképekkel vonuló, sajtósokat, és a tőlük eltérő gondolkodásúakat lökdöső munkáspártiak a Széchenyi téren ugyanezt folytatták, szóban provokáltak pár fiatalt, náci csőcselékezték őket, mert náluk nem volt vöröscsillag, de ők nem reagátak erre, mentek tovább, majd a vöröscsillagos hátulról ütögette őket, ebből alakult ki a lökdösődés, és ezek után nem a provokáló önkényuralmi jelképpel vonuló, zászlórúddal ütögélő, ránézésre ittas személyt állították elő, hanem a normálisan viselkedő fiatalokat.


Forrás: szentkoronaradio.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése