2013. április 11., csütörtök

Interjú a Jobbkéz-szabály Zenekarral!
Szerk.: Kérlek, mutassátok be a zenekart részletesebben.

Jobbkéz-szabály: A zenekar javarészt nemzeti zenekarok számait játssza, lassan előtérbe helyezve saját számaikat. Leginkább Magozott Cseresznye, Egészséges Fejbőr, Oi-kor dalokat, sajátos feldolgozásban. Úgy 2009 januárjában jött az ötlet egy helyi koncerten, hogy alapítsunk együttest. Máté és István ott ismerkedtek, össze, némi alkohol társaságában, és eldöntötték együtt fognak zenélni. Mivel Máténak (eLeM) volt egy elektromos gitárja, így ő lett a gitáros, István (SÜN) pedig kénytelen volt basszusgitárt ragadni. Rövid időn belül találtak egy dobost is egy közös ismerősön keresztül, így Nagymáté László személyében már teljes volt a zenekar. A stílus adott volt, mert a minden tag szereti a rock zenét, azon belül is a „nemzeti rockot”, így hamar eldőlt, hogy ezen a vonalon fognak tovább haladni. Egy feloszlást (tagkiválást) követően majd egy évig szünetelt a közös zenélés, de 2012 tavaszán ismét összeállt a Jobbkéz-szabály. Immár egy teljesen új felállásban. István került a dob mögé, Máté pedig basszusgitárra cserélte hangszerét. A gitáros szerepe Gábornak (LG) jutott és egy érdekes találkozásnak köszönhetően Roland (Karcsi) társult be a bandába, mint billentyűs.

Hova valósi a zenekar?

A zenekar minden tagja jelenleg encsi lakos, így Encs

A zenekar tagjainak bemutatása

István (SÜN)
Hangszer: dob
Hobbi: Edzés, dobolás
Civil szakma: Szerkezetlakatos
Kedvenc focicsapat: Diósgyőr
Kedvenc zenekar: Magicseri, Egészséges Fejbőr, Romer

Gábor (LG)
Hangszer: Gitár
Hobbi: Edzés, Zenekar
Civil szakma: Pedagógus
Kedvenc focicsapat: Ferencváros
Zenei stílus: Blues, Rock

Máté (eLeM)
Hobbi: Edzés, Boksz, Basszusgitár, Zeneszerkesztés, Zenélés
Civil szakma: Műszaki Informatikus
Kedvenc focicsapat: Ferencváros
Zene stílus: Punk, Rock

Roland (Karcsi)
Hobbi: Informatika, Zenélés
Civil szakma: Vállalkozó
Kedvenc focicsapat: nincs
Zene stílus: Soul, Rock


Meséljetek bővebben az első klipetekről! 

A klip Debrecenbe készült az Ördög-ároknál, az alap ötletet Tibiék adták a helyszínt illetően. Tibi és Ági rendezte a klipet illetve az utómunka is az ő kezük munkája.  Csupka Erika segített és segít jelenleg is a zenekarnak a legtöbbet neki köszönhetünk, ő szervezte a videót is a zenekarnak. A szövegek nagy részét, István írja és közösen zenésítjük meg.Elég sok támadást kaptok hogy nem tudtok zenélni?(a kuruc.infón elég sok negatív kommentet kaptatok) És ezt hogy kezelitek?

Sehogy J Mindenkinek van véleménye, szíve joga elmondani, nem tetszhet mindenkinek a zenénk. Mi nyertünk egy klip pályázatot és annak a keretébe jött létre a szám.  Kezdetleges technikával dolgozunk, saját pénzből, nem úgy, mint a nagyobb zenekarok.  Azt hiszem, ezt az utat végig kell járni, mint ahogy azt sokan mások már végigjárták. Az építő jellegű kritikát szívesen fogadjuk, a mocskolódást pedig nem kommentáljuk.  Tény, hogy zeneileg nem vagyok még kiforrottak, de ez idővel változik, ahogy remélem majd az emberek hozzáállása is fog.

Hol és hogy képzelitek el a jövőt a zenekarral?

Ezt talán a jövő zenéje, mi szeretjük, amit csinálunk, és azt csináljuk, amit szeretünk, így amíg örömünket leljük, addig folytatjuk. Számunkra a közönség és saját szórakoztatásunk a fontos.

Eddigi koncertek, élmények, tapasztalatok

Sok koncertet tudhatunk már magunk mögött, ebből is a jelentősebbek, amikor H-599 zenekar előtt léphettünk fel Göncön, illetve a Titkolt Ellenállás, Palmetta és a Hunnia zenekarral Szikszón. De játszottunk már a Vádló Bitófákkal és a Radical Hungary-val is. Talán a legjobb tapasztalat, a Mobilmánia előtti fellépésünk volt, mivel nagyon profi hangcuccon szólhatott a zenénk. A közönség mindenhol, pozitívan fogadott, egy idő után észrevettük, hogy velünk éneklik a számainkat ez a legjobb élmény ami valaha ért minket.

Itt köszöntet mondhattok azoknak, akik támogatnak titeket. + üzenhettek a rajongóknak

Köszönetet első sorban Csupka Erikának szeretnénk mondani, nélküle nem tartana ott a zenekar ahol, most tart. Időt és pénzt nem kímélve támogatott minket és teszi azt még a mai napig is. Másod sorban köszönetet mondanánk István húgának, Zsófinak, aki szintén sokat segít a zenekari ügyek intézésében. Köszönjük még Kiss Csabinak, hogy támogatta a zenekart a Magyar Harcos ruházat termékeivel és Csikós Magdolnának és a Pannon tv csapatának.

Következő koncertek

Április 13 – Szeged (zártkörű)
Április 26 – Budapest Magurak klub
Május 16-19 – Eger, Éter fesztivál
Június 8 – Budapest, Big Bike Pub
Július 12-13 – Sóstófalva, Motoros találkozó