2012. december 13., csütörtök

Interjú az Utolsó Védvonal zenekarral!Szerkesztő:  Sziasztok! Köszönjük szépen hogy elfogadtátok a felkérést az interjúra. 

Utolsó Védvonal: Sziasztok, mi köszönjük a megkeresést!

Szerkesztő.: Bemutatnátok a zenekart? 


Utolsó Védvonal.: A zenekar hivatalosan 2008 környékén alakult, és alapítója a volt gitárosunk volt, Gergő. Ha jól emlékszem 2007 környékén kezdett hozzá a zenekar összeszedéséhez, majd 2008 közepe felé kezdett stabilizálódni a zenekar helyzete. A nevet sokan félreértik, és úgy gondolják, hogy az Utolsó Védvonal a zenekar tagjaira utal, de ez nem így van. Utolsó Védvonal alatt a mostani helyzetet értjük, hisz most még visszájára tudjuk fordítani a dolgokat, de ha ezzel a lehetőséggel most nem élünk, akkor valószínűleg többet – de egy jó darabig biztos – nem lesz lehetőség, hogy érdemi változásokat érjünk el. Ehhez persze először leginkább saját sorainkat kéne rendezni, mert ez az egész, minden, csak nem példa- és előremutató.

Szerkesztő.: A zenekar munkássága 


Utolsó Védvonal.:  A hivatalos diszkográfiánk: 

2009 - Sarokba szorítva (Demó) 
2009 - Segíts Te is!!! (Támogatói/Válogatás) 
2010 - 100% Magyar vol. 2. (Válogatás) 
2011 - Egységben az erő Vol. 2. (Split)
2011 - Sons Of Europe - Side by side compilation vol. 1. (Válogatás) 
2011 - Sons Of Europe - Live in Hungary 2010.08.28. (Koncert/válogatás) 

Ezen kívül hamarosan szerepelni fogunk egy „Lengyel – Magyar barátság” válogatáslemezen, az Archívum zenekar munkássága előtt tisztelgő tribute lemezen, és jövő év elején az első nagylemezünk is világot fog látni, szóval most megjelenésben nem lesz hiány!


Szerkesztő.: A tagok bemutatása 

Utolsó Védvonal.: Átlagos fiatalok vagyunk, dolgozunk, tanulunk, éljük nem túl pol-korrekt életünket :)Szerkesztő.: Hogyan és milyen ok alapján készítettétek el a „Hol az igazság” című számot?

Utolsó Védvonal.: Amikor ez a szám született, sajnos aktualitása volt több olyan hidegvérű gyilkosságnak is amit cigányok követtek el ártatlan magyar emberek, és gyerekek ellen. Az ok, hogy miért született meg az a szám: elkeseredettség, tehetetlenség, és düh… ezt éreztük akkor, ezért született meg a „Hol az igazság?!” című szám.


Szerkesztő.: Hamarosan megjelenik egy közös Lengyel-Magyar barátság lemez,amelyen ti is szerepeltek. Elmesélnétek,hogy hogyan jött ez a megtisztelő felkérés? 


Utolsó Védvonal.: A felkérés egy ismerősünkön keresztül érkezett, ő vette kezébe a magyar zenekarok összeszedését erre a válogatásra. A lemezről egyelőre annyit lehet tudni, hogy 7 magyar és 7 lengyel zenekar fog rajta szerepelni, de amint van valami új infó az oldalunkon közzétesszük! Hogy miért fontos a barátság ápolása? Mert a Lengyel az egy olyan nép akik a történelem során mindvégig segítőkész, hűséges volt hozzánk, és mindig is barátként tekintettünk egymásra. Szeretnénk ha ez a jó viszony még több hangsúlyt kapna, és létrejönne egy aktívabb, szorosabb együttműködés a két nemzet között!Szerkesztő: Nektek melyik számotok lesz rajta?

Utolsó Védvonal.:A „Barátainknak” című szám került fel a válogatásra, amit kimondottan erre a korongra írtunk. (Szerkesztői megjegyzés: aki volt már a zenekar koncertjén,az hallhatta,hogy olyan jól sikerült,hogy simán veri a Hungarica: Lengyel,Magyar című számát!)Szerkesztő.: Jövő januárban megjelenik az első lemezetek. Mesélnétek róla?

Utolsó Védvonal.:Bő 1 éves csúszás után végre révbe értünk, és majdnem kész az új lemez anyaga. Jelenleg 80%-os állapotban van, és valószínűleg decemberben be tudjuk fejezni a felvételeket, és a keverést. A lemez nagyrészt keményebb hangvételű számokat fog tartalmazni, de ugyanúgy lesz rajta dallamosabb dal is. Ezen kívül több vendégénekessel is találkozni fog a lemezen a kedves hallgató, de nem akarjuk lelőni az összes meglepetést előre :)


Szerkesztő.: Melyik zenekarokkal és szervezetekkel jó a kapcsolatotok? 

Utolsó Védvonal.:Szerencsére sok zenekarral jó a viszony, nem is szeretném felsorolni, mert még a végén véletlenül kihagynék valakit, de talán akikkel közelebbi kapcsolatban vagyunk az a Fehér Törvény, Hunor, A.N.V.. Szervezetek szempontjából a BHS-el vagyunk szoros kapcsolatban, más szervezettel nem igazán.
Szerkesztő.:Koncertek

Utolsó Védvonal.:Az Archívum születésnapi koncerten kívül még egy lemezbemutatót tervezünk 2013-ra, egyelőre több koncert nincs tervbe véve, de sokkal több valószínűleg nem is lesz.
Szerkesztő.:Elérhetőségek 

Utolsó Védvonal: E-mail: vedvonal@gmail.com 

Web: http://www.vedvonalzenekar.com 
Facebook: http://www.facebook.com/vedvonal
Szerkesztő.:Köszönjük szépen az interjút! Kitartás! 


Utolsó Védvonal.: Mi köszönjük a lehetőséget! Sziasztok!