2012. október 24., szerda

Október 23 - tapasztalatok...Kitartás! 

Sajnos sok rossz tapasztalattal lettem "gazdagabb" Október 23-án. Nézzük a Jobbik megemlékezését. Nem tudom, hogy ki, merre állt, de ahol én voltam, szinte senki se figyelte a felszólalókat. Az emberek baráti társaságokba tömörültek és egymással beszélgettek. Szerintem a Rendszervágás tüntetése inkább megosztó és fölösleges felhajtás volt. Ugyanis a médiában így jön le: néhány náci megint kiabált... Ostobaságnak tartom hogy egy 23-ai megemlékezésen el megy valaki ellentüntetni. Ennél megosztóbban nem is lehetne viselkedni. 

A "nemzeti" megemlékezések egymástól messze voltak és ezzel is megosztottak minket. Össze kellene fogni és együtt kellene valamit tenni, mert az, hogy itt 100 ott 50 és amott 3000 ember annak semmi értelme. 

A Pax Hungarica Mozgalom megemlékezése 18 órakor kezdődött. Pár barátom feltette a kérdést: miért szól német zene a megemlékezés előtt? Semmi közük 56-hoz. Vagy mégis? Nem tudom. Itt legalább láttam valamiféle szervezettséget, rendet. A nézők sokkal fegyelmezettebbek voltak, nem beszéltek, figyelték a felszólalókat. (Érdekes, az ottani tömeg, szinte megeggyezett a Jobbik rendezvényén megjelentekkel) 
Egy dolog viszont nagyon zavaró volt: a Corvin közben, az egyik kocsmában dorbézoló Betyársereg tagjai. Végig röhögcséltek, hangoskodtak. Kár volt őket elhívni, csak égették magukat. Igazi "csürhe" benyomását keltették, ami nem volt méltó 56-hoz. A rendezvény ettől eltekintve elég színvonalas volt. 

És még egy észrevétel: nem mindig mindenhová és mindenkor "szegény" Sziva Balázsékat kéne elhívni. Évekig a Jobbik rendezvényein voltak, erre most is a Pax Hungarica rendezvényén léptek fel. Nem csak 1 zenekar van,akik megérdemelnék hogy fellépjenek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése