2012. július 3., kedd

Interjú az RPG Zenekarral!
Szerkesztő:  Kérlek mutassátok be a zenekart pár szóban.

RPG Zenekar: 2008 márciusától számítja fennállását a zenekar.Célunk egy olyan "egyveleg" létrehozása volt a hazai zenekarok között, melyben párosulnak őseink harcba hívó szövegei, a mai modern hardcore/metal zenével.Jelenlegi felállás: Sörtély Attila 'Söri'-ének,Kiss Dávid-gitár, Táncos Zoltán-basszusgitár, Bodoki Péter-dob.

Szerk.: A stílusotokat hogyan jellemeznétek?

RPG Zenekar: A kezdetekkor hardcore jelzővel illettük,de az idők folyamán a zenénk a trash-metál irányába fordult, persze megmaradtak a hc elemek is, de talán ezért is mondhatni sajátosnak a zenénket.

Szerk.: Ki írja a dalszövegeket?

RPG Zenekar: A szövegek nagyrésze katona-dal,de persze vannak teljesen saját szerzeményeink is, amiket Söri illetve Zoli mondhat a magáénak.

Szerk.: Mesélnétek pár szót,hogy milyen politikai közegbe tartoztok? (A 64 című számotok a Vármegye "indulója".)

RPG Zenekar: Politikai közeghez nem tartozik a zenekar.Vannak bizonyos szervezetek, melyek munkásságával szimpatizálunk, ilyen például a HVIM is.Több tagszervezettel is jó viszonyt ápolunk, sok koncertet,és segítséget köszönhetünk nekik.


Szerk.: Új,Nemzeti HC stílusotokkal sok rajongót szereztetek.Mik a további tervek? Mik a célok?
RPG Zenekar: Hosszútávú célok között mindenképp további elszakított területek Magyar-lakta részein való fellépések,rövidtávú cél pedig egy nagylemez elkészítése a zenekar fél évtizedes fennálásának ünnepére.

Szerk.: Meséljetek az eddig kiadott Cd-anyagaitokról! A Nyugat-Magyarország című Cd/dvd-ét 1 jeles évfordulóra jelentettétek meg.Mesélnétek róla?

RPG Zenekar: A Támad a Magyar!-demo(2009) az első,bemutakozó korong, keresgélve stílusunkat, hangzásunkat...Az ELit Hadosztály EP(2010) már minden tekintetben kiforrottabb lemez.A Nyugat-Magyarország CD+DVD az, ami a legjobban összefoglalja a zenekar eddigi munkáját.A bónusz DVD egyik része a zenekar múltjára tekint vissza exklúzív felvételekkel, a másik pedig az aktuális anyag létrehozását mutatja be.


 Szerk.: Melyik Nemzetinek mondott zenekarral vagytok a legjobb "viszonyban"?

RPG Zenekar: Mondhatni az összes nemzeti zenekarral jó viszonyban vagyunk, hiszen már szinte mindenkivel volt szerencsénk együtt játszani, így nem is tudunk kiemelni közülük egyet sem.

Szerk.: Melyik számotokra az eddigi legemlékezetesebb koncert,és miért?

RPG Zenekar: Igazából mindegyik koncert emlékezetes,...de meglepő módon sokszor nagyobb élményt nyújtanank a kis létszámú "családias hagulatú" bulik, mint mondjuk a nagyobb fesztiválok.

Szerk.: Személyes(hobbik,kedvenc zenekar,civil foglalkozás,sport....stb)

RPG Zenekar: A civil szféráról csak pár szóban, ha lehet: Söri-főszakács, Dávid-asztalos(akinek még mind a 10 ujja megvan), Zoli-autófényező, Peti-dobtanár.

Szerk.:  Mit üzentek a rajongóitoknak? 

RPG Zenekar: Köszönjük az interjút, sok olvasót kívánunk hozzá.Reméljük ezúton is terjed tovább az eszme, melyet a zenekarunk is képvisel.Szerk.: Koncertek.

RPG Zenekar: Pontos információkat nem tudunk adni,mert több koncert is szervezés alatt áll, ezeket később a honlapunkon ill. a Facebook-oldalunkon közzé tesszük majd.
Szerk.: Köszönjük szépen a zenekarnak az interjút és kitartást a munkátokhoz!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése